خوش آمدید

جستجو

تبلیغات





۱۰ راه کاهش درد دندان در خانه

     درد دندان علل مختلفی دارد؛ مثل پوسیدگی دندان، ترک خوردن دندان، التهاب و ورم لثه و … .

    اگر به طور ناگهانی دچار دندان درد شدید و دسترسی به دندانپزشک نداشتید (مثلا آخر شب است و یا در راه مسافرت هستید)، می توانید با درمان های خانگی این درد را تا حدودی کم کنید تا در اولین فرصت نزد دندانپزشک بروید.

     هیچ وقت درد دندان خود را نادیده نگیرید، زیرا ممکن است در اثر آبسه (چرک کردن دندان) باشد که عدم درمان آن، عواقب خطرناکی در پی دارد.

    ۱- یکی از موثرترین روش های کاهش دندان درد، استفاده از سیر است.

    یک حبه سیر را روی دندان خود قرار دهید و آن را بجوید تا درد دندان را کم کند. سیر همچنین دندان را محکم تر و قوی تر می کند.

    یکی از راه های موثر در کاهش درددندان، غرغره کردن آب نمک گرم در دهان است

    ۲- لیموترش به کاهش درد دندان کمک زیادی می کند. به علاوه از پوسیدگی دندان، لق شدن دندان و خونریزی لثه جلوگیری می کند.

    ۳- سبزه گندم نیز خیلی مفید است. سبزه گندم از پوسیدگی دندان و درد دندان جلوگیری می کند. از آن می توان به شکل یک دهانشویه استفاده کرد و یا می توانید هر روز کمی از آن را بجوید تا به سلامت دندان هایتان کمک کرده باشید.

    روغن گل میخک

    ۴- کمی روغن گل میخک (clove oil) را روی دندان پوسیده و یا هر دندانی که درد می کند، قرار دهید. این روغن واقعا درد دندان را کم می کند.

    همچنین احتمال ابتلا به عفونت دندان را کاهش می دهد، زیرا کمی خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد.

    ۵- شما بایستی مصرف خوراکی های شیرین (مثل شیرینی، شکلات، آب نبات و…) و مواد غذایی حاوی اسید بالا (مثل آب مرکبات) را کاهش دهید.

    ۶- نوشابه های گازدار را نباید مصرف کنید، زیرا یکی از علل اصل پوسیدگی دندان افراد همین نوشابه ها هستند.

    ۷- این روش همیشه موثر نیست، ولی کمی به کاهش درد دندان کمک می کند و آن این است که لثه اطراف دندانی را که درد می کند، خیلی آرام بمالید.

    ۸- یک تکه کوچک پیاز را روی دندان خود قرار دهید و خیلی آرام آن را گاز بزنید تا اثر کند.
    ۹- یکی دیگر از راه های موثر در کاهش درددندان، غرغره کردن آب نمک گرم در دهان است.

    یک قاشق مرباخوری نمک را در یک لیوان آب گرم (نه آب داغ) به خوبی حل کنید و چند بار آن را در دهانتان غرغره کنید و بیرون بریزید تا یک لیوان آب نمک تمام شود.

    این کار ورم دندان را کم می کند و باکتری های مضر دهان را از بین می برد و درد دندان را کم می کند.
    ۱۰- گذاشتن یک عدد چای کیسه ای خیس روی دندان نیز درد و ورم دندان را کم می کند. تانین موجود در چای این اثر را دارد.
    همچنین اگر دندان شما به سرما حساسیت ندارد، می توانید چای کیسه ای را در آب یخ قرار دهید و سپس آن را روی دندانتان بگذارید.

    دندان عقل
    مدیر گروه ارتودنسی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان، گفت: کشیدن دندان عقل نیاز به تشخیص دندانپزشک دارد. دکتر امیر فرهنگ

    مدیر گروه ارتودنسی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان، گفت: کشیدن دندان عقل نیاز به تشخیص دندانپزشک دارد. دکتر امیر فرهنگ میراسماعیلی اظهار کرد: سن رویش دندان عقل در افراد متفاوت بوده و از ۱۸ سالگی به بعد آغاز می‌شود.

    وی افزود: در صورتی که دندان عقل جای کافی برای رویش داشته باشد کشیدن این نوع دندان عقل ضرورتی

    ندارد و می‌تواند مانند سایر دندانها عمل کند و به مراقبت نیاز دارد. دکتر میراسماعیلی تصریح کرد: در صورتی که دندانهای عقل جا برای رشد نداشته باشند موجب کج شدن سایر دندانها شده و در نهایت نظم دندانها را به هم می ریزد بنابراین بهتر است در این صورت دندان عقل طبق تشخیص دندانپزشک مورد نظر کشیده شود.

    وی گفت: جنس دندان عقل هیچ تفاوتی با جنس سایر دندانها نداشته اما شکل تاج و ریشه آن با سایر دندانها متفاوت است.

    وی گفت: جنس دندان عقل هیچ تفاوتی با جنس سایر دندانها نداشته اما شکل تاج و ریشه آن با سایر دندانها متفاوت است.

    بهترین زمان کشیدن دندان عقل چه موقع است؟

    بهترین زمان کشیدن دندان عقل چه موقع است؟Reviewed by Saeid on Aug 11Rating:

    مصطفی فاطمی اظهار داشت: بررسی تکاملی در اجداد بشر در چند هزار سال پیش نشان داده که تعداد ۴ عدد دندان آسیای بزرگ در دهان این افراد وجود داشته است که البته وجود آنها را به رژیم غذایی آن روزگار نسبت داده‌اند.

    این دندانپزشک ادامه داد: در بررسی‌های بعدی باستان‌شناسی این تعداد دندان کم کم رو به کاهش رفت. تا اینکه در حال حاضر در دهان مردم ۲ دندان آسیا و یک دندان -که در دهان بعضی‌ها هست و در دهان بعضی‌ها وجود ندارد- به چشم می‌خورد که به این دندان، دندان عقل می‌گویند.

    عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: عنوان دندان عقل به خاطر عقل نیست بلکه به خاطر سن رویش این دندان است که در محدوده سنی ۱۷ تا ۱۸ سالگی است.

    فاطمی افزود: محل دندان عقل در انتهای دهان در هر ۴ نیمه فک است؛ در واقع هر فردی می‌تواند ۴ دندان عقل داشته باشد.

    این دندانپزشک اظهار داشت: دندان عقل به واسطه محل قرارگیری و عدم دسترسی مناسب به سادگی در معرض پوسیدگی قرار می‌گیرد چرا که نگهداری و تمیز کردن آن سخت است.

    وی ادامه داد: جدای از این مطلب به واسطه فرآیند تکاملی، موارد زیادی از دندان عقل به صورت بد شکل یا بد جا قرار می‌گیرد یعنی یا شکل طبیعی ندارند یا در جای مناسبی رویش پیدا نمی‌کنند.

    عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی گفت: تبعات این ویژگی‌ها باعث می‌شود که جدای از تمیز نشدن دندان، بافت نرم آزار ببیند و همچنین گیر غذایی بین دندان عقل و دندان جلویی – آسیای دوم – ایجاد شود که گاهی اصرار بر حفظ این دندان به بهای تخریب دندان مجاور می‌انجامد.

    فاطمی تصریح کرد: اگر دندان عقل بدشکل و بدجا نباشد و فرد بتواند بهداشت دهان و دندان را حفظ کند و این دندان در جویدن نیز نقش داشته باشد لزومی به خارج ساختن آن نیست چرا که می‌تواند مثل یک دندان معمولی کاربرد داشته باشد.

    فاطمی به بحث نهفتگی دندان عقل که به واسطه عدم تعادل یا عدم تناسب بین اندازه استخوان و اندازه دندان‌ها ایجاد می شود، اشاره داشت و گفت: به این دلایل دندان عقل نمی‌تواند در جای اصلی خود رویش کامل داشته باشد و به این علت تمام یا قسمتی از دندان، نروییده باقی می‌ماند که اصطلاحاً به عنوان نیمه نهفته، نهفته در نسج نرم (لثه روی آن را کاملاً پوشانده است) یا نهفته در نسج سخت (در داخل استخوان قرار گرفته باشد) تلقی می‌شوند.

    عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی ادامه داد: به عنوان یک قاعده کلی اگر یک دندان در زمان طبیعی خود نروییده باشد، نهفته تلقی می‌شود و چنین دندان‌هایی نباید در دهان باقی بمانند.

    فاطمی اظهار داشت: در مواردی که احتمال عوارض جراحی یا ترس بیمار وجود داشته باشد به شرط آنکه در رادیوگرافی یا شرایط موضعی ناحیه دندان عارضه‌ای مشاهده نشده باشد، می‌توان با معاینات منظم دوره‌ای این دندان نهفته را حفظ کرد.

    این دندانپزشک ادامه داد: به هرحال رویکرد علمی در خصوص دندان‌های نهفته به واسطه احتمال بروز عوارض پاتولوژیک مانند کیست و تومور، خارج کردن این دندان‌هاست.

     نقش تغذیه در سلامتی دندانها

    ن تغذیه در سلامتی دندانهاReviewed by Saeid on Aug 19Rating:

    تقریبا همه افراد جوامع کنونی از اهمیت نقش تغذیه در سلامت دهان و دندان آگاهند و این امر کمک می کند تا بتوانیم با بهبود نحوه تغذیه به ارتقاء سطح سلامت دهانی جامعه کمک کنیم.یک رژیم غذایی معتدل و خوب می تواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود و از طرفی نیز در استحکام دندانها و لثه ها نقش بسزایی دارد.

    عادتهای تغذیه ای غلط به طور مؤثری در افزایش بیماریهای دهان نقش دارند بعنوان مثال، شیرینی جات می توانند با چسبیدن به دندانها سبب بروز پوسیدگی شوند.نوشیدنی های گازدار نظیر پپسی کولا به دلیل ماهیت اسیدی شان می توانند به مینای دندان آسیب برسانند.سایر تنقلات چسبنده نظیر پفک، بیسکوییت و چیپس هم به علت چسبندگی به میزان قابل توجهی باعث بروز و افزایش پوسیدگی ها می شوند.

    تحقیقات نشان داده که تعداد دفعات غذا خوردن در یک فرد هم در میزان پوسیدگی مؤثر است به این صورت که هر قدر تعداد دفعات غذا خوردن بیشتر باشد احتمال بروز پوسیدگی زیادتر است.بنابراین به غیر از موارد خاص پیشنهاد شده است که حتی الامکان میان وعده های غذایی با وعده های اصلی غذا همراه شوند یا در غیر این صورت پس از هر میان وعده نیز دندانها به صورت کامل تمیز شوند.

    بنابر این داشتن رژیم غذایی سالم و مناسب، برنامه بهداشتی خوب و معاینات دوره ای منظم توسط دندانپزشک می تواند به حفظ سلامت دهان و دندان شما و داشتن یک لبخند زیبا کمک کننده باشد.

    عوارض استفاده نادرست از نخ و خلال دندان

    عوارض استفاده نادرست از نخ و خلال دندانReviewed by Saeid on Feb 1Rating:

    دکتر محمد جولایی با بیان اینکه خلال و نخ دندان از ابزارهای کمکی و اصلی است، تصریح کرد: استفاده از نخ دندان تکنیک خاصی دارد که هنگام بهره بردن از آن باید رعایت شود به طوری که باید به صورت حرکات بالا و پایین باشد.

    وی تصریح کرد: همچنین استفاده از خلال دندان به صورت چپ و راست حالت اره‎ای دارد و این روش دندان را اره می‎کند.

    این دندانپزشک درباره استفاده نادرست از خلال دندان، ابراز کرد: نوک زدن به دندان با استفاده از خلال دندان باعث ساییده و زخمی شدن مینای آن قسمت از دندان به پوسیدگی خواهد شد به همین خاطر تاکید بر استفاده صحیح از نخ و خلال دندان است.

    جولایی با بیان اینکه شایع‎ترین بیماری عفونی دندان پوسیدگی است، خاطرنشان‌ کرد: همه افراد دارای دندان‎های پوسیده هستند که باید هر سال حداقل یک نوبت جهت معاینه بالینی به دندانپزشک مراجعه کنند زیرا این عمل بهترین روش اطمینان از سلامت و بهداشت دهان و دندان است.

    وی با اشاره به اینکه هنگام مراجعه به دندانپزشک باید مسواک و خمیردندانی که از آن استفاده می‎کنیم را به پزشک نشان دهیم، تاکید کرد: با این اقدام باید اطلاعاتی نیز درخصوص بهداشت دهان و دندان از پزشک معالج خود دریافت کنیم.

    این پزشک متخصص ادامه داد: در صورت عدم دسترسی به خمیردندان، دهان باید حتماً با آب نمک شسته شود و در صورت دسترسی به خمیردندان و دهان شویه شستن با آب نمک زیاد توصیه نمی‎شود.

    جولایی درخصوص سلامت دهان و دندان، متذکر شد: آن چیزی که در سلامت دهان و دندان بسیار مؤثر است، استفاده از فلوراید و تمیز نگه داشتن دهان و دندان است.

    وی یادآور شد: باید از خمیردندان‎ها و دهان شویه‎‌هایی که حاوی فلوراید هستند استفاده کنیم.

    بعد از خوردن ترشیجات مسواک نزنید
    بعد از خوردن ترشیجات مسواک نزنیدReviewed by Saeid on Nov 2Rating:

    یک دندانپزشک گفت: بعد از خوردن ترشیجات نباید دندان را با مسواک و خمیردندان شستشو داد چرا که این کار باعث می‌شود که قسمت‌های سست شده دندان خراش پیدا کنند و مسواک زدن آسیب بیشتری را برای دندان به دنبال خواهد داشت.

    مصطفی فاطمی اظهار داشت: استفاده مداوم از مواد با غلظت اسیدی چون ترشیجات، آب لیمو و لیموی ترش تازه یک عادت مضر است که می‌تواند به صورت مستقیم مواد معدنی را از سطح دندان حذف کند و موجب احساسی شود که بیماران از آن به عنوان کند شدن دندان نام می‌برند.

    عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی گفت: هرچند عارضه کند شدن دندان بعد از مدتی به واسطه بزاق و با برگرداندن مواد معدنی دندان جبران می شود، اما استفاده مکرر از این دسته از مواد می‌تواند باعث کاهش کلی سطح مواد معدنی دندان شود.

    این دندانپزشک تصریح کرد: به هیچ عنوان افراد نباید بعد از خوردن این مواد، دندان خود را با مسواک و خمیر دندان بشویند، چرا که این کار باعث می‌شود که قسمت‌های سست شده دندان خراش پیدا کند و مسواک زدن آسیب‌زایی بیشتری را برای دندان به دنبال خواهد داشت.

    فاطمی توصیه کرد: افراد بعد از خوردن ترشیجات دندان خود را با دهان‌شویه‌های حاوی فلوراید بشویند تا به واسطه آن بتوان قسمتی از آسیب را جبران کرد.

    عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی در پاسخ به پرسش فارس مبنی بر اولین اقدام در مواجهه با کند شدن دندان در صورت عدم وجود دهان‌شویه گفت: در صورت عدم وجود دهان‌شویه حاوی فلوراید، اولین اقدام شستن دهان با آب است و البته کشیدن نخ دندان برای خارج‌ سازی بقایای مواد نیز توصیه می‌شود.

    چه دندان‌هایی نیاز به روکش دارند؟

    چه دندان‌هایی نیاز به روکش دارند؟Reviewed by Hesam hesam on Sep 20Rating:

    به گفته یک دندانپزشک، برای تغییر رنگ‌ دندان، اصلاح برخی نازیبایی‌ها، همچنین دندان‌هایی که با پوسیدگی‌های وسیع تحت درمان ریشه قرار گرفته‌اند، استفاده از روکش الزامی است.
    مصطفی فاطمی اظهار داشت: به‌جز ترمیم‌های مرسوم و معمول، یکی از روش‌های بازسازی دندان‌های به شدت تخریب شده، استفاده از روشی است که اصطلاحاً روکش نامیده می‌شود. در این روش بسته به نوع و جنس روکش از سطوح مختلف دندان برداشته شده تا فضا برای قرار گرفتن روکش (که شبیه قابلمه است) روی دندان فراهم شود.

    عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: این روش، درمانی برگشت‌ناپذیر تلقی می‌شود پس باید در انتخاب مورد آن دقت داشت. در دندان‌هایی که با پوسیدگی‌های وسیع تحت درمان ریشه قرار گرفته‌اند چون احتمال شکستن پر کردگی آن‌ها می‌رود به روکش توصیه می‌شوند. گاهی اوقات در تغییر رنگ‌های وسیع یا اصلاح برخی از نازیبایی‌ها نیز از روکش استفاده می‌شود.

    فاطمی افزود: جنس روکش‌ها می‌تواند تمام فلزی، سرامیک متصل به فلز یا تمام سرامیک باشد. سرامیک جزو تکنولوژی‌های جدید و پرهزینه است که دو، سه برابر روکش‌‌های معمولی قیمت دارند. گاهی برای پر کردن فاصله ناحیه بی‌دندانی از روکش کردن دو دندان ابتدا و انتهای آن ناحیه و متصل کردن آن‌ها به هم استفاده می‌شود که اصطلاحاً به آن بریج می‌گویند. در این حالت اگر آن دو دندان به دلایل قبلی مانند پرکردگی وسیع، درمان ریشه و غیره به روکش نیاز داشته باشند، درمان منطقی است ولی اگر آن دو دندان سالم باشند با توجه به آسیب‌هایی که به آنها وارد می‌شود و مقایسه هزینه‌ها، جایگزین منطقه بی‌دندانی با ایمپلنت منطقی‌تر است.

    فاطمی به تصور غلط در بین عامه مردم اشاره کرد و افزود: اکثر افراد فکر می‌کنند که روکش باعث حفاظت کامل دندان می‌شود و دندان روکش شده نیازی به مراقبت ویژه ندارد در صورتی که هیچ‌گاه تطابق کامل بین لبه‌های روکش با دندان به وجود نمی‌آید. همیشه شانس ورود میکروب و ایجاد عوارضی چون پوسیدگی و التهاب لثهوجود دارد که مراقبت از روکش را مانند یک دندان طبیعی و حتی بیشتر از آن الزامی می‌سازد. هر گونه گیر غذایی، آزار لثه‌ای، ایجاد بوی بد در اطراف ریشه نیاز به مراجعه و پیگیری برای حفظ دندان پایه و روکش را الزامی می‌کند.

    سفید کردن موجب کاهش استحکام دندان‌ها می‌شود ؟!

    سفید کردن موجب کاهش استحکام دندان‌ها می‌شود ؟!Reviewed by Saeid on Apr 8Rating:
    118232 سفید کردن موجب کاهش استحکام دندان‌ها می‌شود ؟!
    سفید کردن دندان به مجموع اقداماتی گفته می‌شود که موجب برطرف کردن تغییر رنگ داخلی دندان و در نتیجه افزایش میزان درخشندگی آن می‌شود..

    دکتر مهدی عباسی   با بیان این که سفید کردن دندان معمولا در مطب و منزل امکان پذیر است، اظهار داشت: انجام این عمل در مطب، توسط دندانپزشک و با قرار دادن مواد مخصوص روی دندان انجام می‌شود که در این روش به علت قدرت بالای مواد سفید کننده پروسه‌ی درمان در زمان کوتاه‌تری به نتیجه مطلوب می‌رسد.

    وی با بیان این که سفید کردن دندان در منزل امکان پذیر است، ادامه داد: پس از مراجعه بیمار به مطب، پزشک معالج می‌تواند از دندان‌های وی قالب تهیه کند و مواد سفید کننده را در اختیار بیمار قرار دهد تا به راحتی در منزل از این مواد استفاده کند.

    این متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی افزود: استفاده از دستگاه‌های خاص که با تولید نور سبب فعال شدن مواد سفید کننده می‌شود نیز از دیگر روش‌های سفید کردن دندان در منزل است که استفاده از این دستگاه‌ها الزامی نیست و صرفا می‌توانند تا حدی تعداد جلسات درمانی را کاهش دهد.

    وی با اشاره به برخی از غذاهای رنگی مانند قهوه، چای، نوشابه و دخانیات که موجب بروز بد رنگی دندان‌ها می‌شود، گفت: برساژ بهترین روش برای از بین بردن بد رنگی و سفید کردن دندان‌ها است.

    دکتر عباسی افزود: علاوه بر غذاهای رنگی، عوامل داخلی نیز وجود دارند که تنها به قسمت عاج دندان آسیب می‌رسانند که برای برطرف کردن آن از روشی به نام «بلچینگ» به معنای سفید کردن دندان استفاده می‌شود.

    این دندانپزشک با اشاره به خاصیت سوزانندگی برخی از مواد سفید کننده دندان گفت: این مواد به دلیل غلظت بالایی که دارند در صورت تماس با لب و بافت‌های دهانی بیمار باعث ایجاد سوختگی می‌شود به همین دلیل الزامی است این مواد تنها توسط پزشک معالج انجام شود.

    وی با اشاره به عوارض و حساسیت‌های ناشی از سفید کردن دندان‌ها گفت: در طول درمان ممکن است دندان بیمار نسبت به سرما و گرما حساسیت نشان دهد که البته در اکثر افراد این حساسیت مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند ولی در صورت مشاهده ناراحتی در افراد می‌توان از مواد ضد حساسیت دندان جهت درمان استفاده کرد که معمولا ۲ هفته پس از پایان دوره‌ی درمانی به صورت خودبه‌خود بهبود پیدا می‌کند.

    دکتر عباسی با بیان اینکه سفید کردن دندان‌ها در بسیاری از افراد سبب بهبود وضعیت ظاهری و افزایش اعتماد به نفس می‌شود و می‌تواند در ارتباط اجتماعی نیز تاثیر به سزایی داشته باشد، ادامه داد: بر اساس مطالعات انجام شده درمان‌های رایج سفید کردن موجب کاهش استحکام دندان‌ها نمی‌شود.

    وی تصریح کرد: ماندگاری سفید کردن دندان به عواملی از جمله وضعیت بهداشت فرد، رژیم غذایی و کاهش استفاده از مواد غذایی رنگی بستگی دارد و هر چه وضعیت بهداشتی دهان بهتر باشد سفیدی دندان ماندگاری بیشتری خواهد داشت.

    این دندانپزشک با اشاره به اینکه در طول درمان دندان‌ها نسبت به رنگ پذیری حساس‌تر هستند، گفت: رعایت بهداشت و عدم استفاده از مواد رنگی به خصوص در این دوره از عوامل موثر در افزایش سفیدی دندان‌ها است.

    دکتر عباسی در ادامه یادآور شد: سفید کردن دندان‌ها در داخل مطب به ۲ تا ۳ جلسه درمان برای رسیدن به رنگ مطلوب نیاز داد ولی در روش داخل منزل طول دوره ی درمان به طور معمول ۲ هفته است که در طی این زمان فرد به صورت روزانه از مواد سفید کننده استفاده می‌کند البته بر اساس مطالعات انجام شده نتیجه‌ی نهایی سفید کردن دندان در مطب و منزل با یکدیگر یکسان است.

    این دندانپزشک یکی از علل تغییر رنگ در دندان‌ها را زیاد بودن میزان فلوراید در آب دانست و گفت: میزان فلوراید بالا در آب موجب بروز فلوروزیس می‌شود که این مسئله معمولا در مناطقی که بیشتراز آب چاه استفاده می‌کنند شیوع دارد.

    وی اضافه کرد: معمولا دندان‌های افراد ساکن در مناطقی که از آب چاه استفاده می‌کنند دچار خطوط رنگی است که این رنگ ممکن است از سفید تا قهوه‌ای متغیر باشد.

     دکتر عباسی در پایان خاطرنشان کرد: زنان باردار، شیرده و کسانی که دچار تحلیل لثه و حساسیت دندانی هستند نباید دندان‌ها را سفید کنند.

    چگونه از شر خشکی دهان خلاص شویم؟

    چگونه از شر خشکی دهان خلاص شویم؟Reviewed by Saeid on Jul 27Rating:
    خشکی دهان از مشکلات شایعی است که برای رفع دائمی آن، تشخیص عامل ایجاد کننده آن ضروری است.

     هرچند با چند راهکار ساده می‌توان به طور موقت مشکل خشکی دهان را برطرف کرد اما اگر می‌خواهید برای همیشه از شر این مشکل خلاص شوید باید با کمک یک متخصص ابتدا علت اصلی آن را بیابید و سپس تحت درمان قرار بگیرید. با این حال برخی از اقدامات ساده و فوری برای رفع خشکی دهان به قرار زیر است:

    - جویدن آدامس بدون قند یا مکیدن شکلات‌های سفت بدون قند به منظور تحریک بزاق دهان در این زمینه بسیار موثر است.

    - کاهش مصرف مواد کافئین‌دار نیز بر کاهش مشکل خشکی دهان تاثیر است.

    - نوشیدن مرتب آب به رفع این مشکل کمک‌ می‌کند.

    - همچنین توصیه می‌شود که حداقل سالی دو بار برای معاینه لثه و دندان‌ها به دندانپزشک مراجعه کنید.

    - پیش از خوابیدن دهانتان را با فلوراید شست‌وشو دهید و از خمیر دندان‌های حاوی فلوراید استفاده کنید.

    - از مصرف غذاهای اسیدی و قندی که به پوسیدگی دندان کمک می‌کند،‌ خودداری کنید.

    - به جای دهان از راه بینی نفس بکشید.

    - از مصرف خودسرانه قرص آنتی‌هیستامین و داروی ضداحتقان خودداری کنید.

    به گزارش مایوکلینیک،‌ افراد مبتلا به خشکی دهان می‌توانند با این اقدامات به طور موقت مشکل خود را برطرف کنند اما برای درمان بلندمدت شناخت علت خشکی دهان ضروری است.

    عوامل ایجاد خشکی دهان
    بروز خشکی دهان هنگامی که غدد بزاقی به اندازه کافی بزاق تولید نمی‌کنند ممکن است باعث پوسیدگی دندان، اشکال در جویدن و بلع و عفونت دهان شود.

    خشکی دهان از جمله ممکن است به این علل رخ دهد:
    استفاده از برخی داروها، مانند برخی داروهای ضدفشارخون و ضدافسردگی.

    ابتلا به برخی بیماری‌ها مانند ایدز، دیابت یا پارکینسون.

    استفاده از پرتودرمانی یا شیمی ‌درمانی برای درمان سرطان.

    رخ دادن آسیب عصبی در سر یا گردن.

    اگر دچار خشکی دهان می شوید بخوانید!

    چار خشکی دهان می شوید بخوانید!Reviewed by Saeid on Oct 19Rating:

    درمان خشکی دهان اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا دهان خشک باعث می‌شود که فرد توانایی احساس عطرها، طعم ها و بوهای خوش را در دوره ای از زندگی که در آن احتمال سوءتغذیه بسیار زیاد است، از دست بدهد.

    بزاق  در خشکی دهان چه نقشی دارد ؟
    خشکی دهان در زمانی ایجاد می شود که دهان مقدار کمی بزاق ترشح می کند و یا اصلا بزاق ترشح نمی شود .کمبود بزاق بیشتر از داشتن احساس تشنگی آزاردهنده است . بزاق به شما کمک می کند که مزه غذا و نوشیدنی هایی را که می خورید را تشخیص دهید ، هم چنین بزاق در هضم غذا نقش دارد .بزاق از پوسیدگی دندان هم جلوگیری می کند .

    خشکی دهان و گرفتگی
    با خشکی دهان احساس نا خوشایندی به فرد دست می دهد .خشک دهان می تواند بر روی تفس اثر گذار باشد .اگر شما از رژ لب استفاده کنید ، ممکن است به دلیل خشکی دهان و کمبود بزاق ، رنگ رژ بر روی دندان باقی بماند .خشکی دهان می تواند باعث گرفتگی صدا هم شود .

    خشکی دهان به همراه خشکی پوست
    کمبود بزاق در اطراف دهان باعث می شود که پوست اطراف دهان خشک و سخت شود . لب ها ترک می خورد و اطراف دهان هم ممکن است زخم شود ، زبان هم احساس خشکی می کند .
    خوردن غذا و صحبت کردن هم ممکن است با سختی همراه باشد .

    مصرف برخی داروها می تواند باعث خشکی دهان شود
    بیش از ۴۰۰ نوع از انواع داروها می تواند باعث خشکی دهان شود. در حقیقت خشکی دهان می تواند از عوارض جانبی مصرف این داروها باشد.
    بسیاری از داروهایی سرماخوردگی، آلرژی ، فشار خون و داروهای روان ، داروهای شیمی درمانی و .. می تواند باعث خشکی دهان شود .

    آسیب دیدگی اعصاب می تواند باعث بروز خشکی دهان شود
    خشکی دهان می تواند در اثر آسیب دیدگی اعصاب سر و یا گردن بوجود بیاید .سلول های عصبی خاصی پیام های عصبی را از سمت مغز به سمت سلول های ترشح کننده بزاق انتقال می دهند .اگر این اعصاب آسیب ببینند سلول های ترشح کننده بزاق نمی توانند بزاق ترشح کنند .بدون ترشح بزاق قادر به تشخیص مزه و طعم غذا نخواهیم بود .

     دیگر دلایل خشکی دهان
    ممکن است برخی از بیماری های جسمی باعث بروز خشکی دهان شود
    یکی از بیماری های نقص سیستم ایمنی وجود دارد که گلبول های سفید بدن یه سلولهای ترشح کننده بزاق و اشک حمله می کنند ، که این بیماری باعث خشکی دهان و خشکی چشم می شود .خشکی دهان در بیماری دیابت و ایدز هم دیده می شود .

    سیگار کشیدن می تواند باعث خشکی دهان شود
    علت های زیادی برای ترک سیگار وجود دارد ، یکی از آن دلایل خشکی دهان است .کشیدن سیگار ، قلیون ، پیپ می تواند باعث افزایش خشکی دهان شود .

    مراقبت از دندان ها برای جلوگیری از خشکی دهان
    کمبود بزاق برای سلامت دندان ها مضر است .در صورتی که به خشکی دهان مبتلا هستید باید دندان هایتان را مدام توسط دندانپزشک چک کنید .مسواک زدن و استفاده از نخ دندان برای حذف مواد غذایی و باکتری ها از بین دندان ها مفید است .در طول روز باید دندان های خود را با آب بعد از خوردن غذا بشویید .

    مصرف مدام آب برای جلوگیری از خشکی دهان
    در طول روز باید به صورت مداوم آب بخورید تا دهانتان مرطوب باقی بماند .نوشیدن شیر و آب و غذا به مرطوب ماندن محیط دهان کمک می کند .

    ۴ علت اصلی بوی بد دهان

     
    سلامت نیوز:بوی بد دهان، کابوس بسیاری از خانم‌هاست،‌ این موضوع هم آن‌ها را اذیت می‌‌کند و هم اطرافیان آن‌ها را، حتی ممکن است زندگی اجتماعی آن‌ها را نیز مختل کند.

    برای همین دلیل خیلی طبیعی است که به دنبال راه‌حل برای برطرف کردن آن باشید اما برای یافتن بهترین راه‌حل، باید علت‌های این مسئله را بدانید. برخی از علت‌های این مسئله، راه‌حل‌های ساده‌ای دارند اما در مورد برخی علت‌های دیگر مسئله به این سادگی‌ها نیست و باید به‌‌طور جدی‌تر به آن‌ها نگاه کرده و برای درمان آن‌ها اقدام کنید.

       از کجا بدانیم؟

    از کجا بدانیم که دهان ما بوی طبیعی دارد یا بوی آن ناراحت‌کننده است؟ خب ممکن است دوستان و اطرافیان سعی کنند فاصله خودشان را با ما حفظ کنند یا آن قدر ما را دوست داشته باشند که این موضوع را به‌ما نگویند. اگر خوش‌شانس باشید، یک‌نفر مستقیم به چشمان شما نگاه خواهد کرد و می‌گوید: «دهان‌ شما بوی بدی می‌دهد.» اما اگر این اتفاق نیفتاد می‌‌توانید کاری بکنید. زبان‌تان را روی مچ‌دست‌تان بکشید و بعد مچ دست‌تان را بو کنید، اگر مچ دست‌تان بوی بدی داد احتمالا دهان‌تان‌ هم بوی بدی می‌دهد. اگر این مشکل را داشتید به علت‌های گفته شده فکر کنید.

       بگذارید کنار

    آیا سیگار می‌کشید؟ سیگار کشیدن ده‌ها و صدها ایراد دارد و تقریبا همه می‌دانیم که روی سلامت ما چه تاثیرات بدی می‌گذارد اما شاید در مورد یک خصوصیت بد سیگار چیزی نشنیده باشید: «سیگار کشیدن باعث بدبو شدن تنفس و دهان شما می‌شود در ضمن بدانید که سیگارکشیدن برای لثه شما بد است و لثه‌های‌تان را ملتهب کرده و احتمال بیماری‌های لثه را بیشتر می‌کند.» خود بیماری‌های لثه هم باعث بدبو شدن نفس‌ شما می‌شود.

    راه‌حل؟ خیلی‌ راحت سیگار نکشید.

      قهوه، سیر و پیاز ممنوع

    اگر شما مواد غذایی مثل سیر و پیاز را دوست دارید باید ببینید علاقه‌تان برای‌تان مهم‌تر است یا بوی بد دهان‌تان. در ضمن یادتان باشد قهوه هم ممکن است روی بوی بد دهان و تنفس شما موثر باشد اما شاید جالب باشد بدانید کم‌خوردن کربوهیدرات هم می‌تواند باعث بوی بد دهان شود، پس اگر دچار مشکل بوی بد دهان هستید با خیال راحت شیرینی بخورید.


    مسواک بزنید، دهان‌شویه هم استفاده کنید

    خیلی از افراد برای داشتن دهانی تمیز یا برای آن‌که احساس خوبی داشته باشند از دهان‌شویه استفاده می‌کنند؛ اما خیلی از افراد هم هستند که می‌گویند: «من مسواک می‌زنم، پس نیاز به دهان‌شویه ندارم.» اما این توجیه اصلا درست نیست. دهان‌ انسان پر از باکتری‌هایی است که باعث ایجاد پلاک بیماری‌های لثه و نیز مشکلات دندانی می‌شوند، زمانی که باکتری با بزاق و مواد‌غذایی مخلوط می‌شود و در بین دندان‌ها گیر می‌افتد یک بوی بد ایجاد می‌کند. در ضمن باکتری‌ها می‌توانند روی زبان‌ هم فعالیت کنند و با تجزیه موادغذایی روی زبان باعث رقم‌خوردن بوی بد دهان شوند. راه‌حل؟ به‌طور منظم مسواک بزنید، نخ‌ دندان بکشید و از دهان‌شویه استفاده کنید. حداقل ۲ بار در روز هر کدام از این کارها را انجام دهید. در ضمن از مسواکی استفاده کنید که بتواند لایه‌رویی زبان را هم تمیز کند. از محلول‌های دهان‌شویه ضدباکتریایی استفاده کنید که می‌تواند بوی بد دهان شما را برطرف کند اما یادتان باشد دهان‌شویه نمی‌تواند جای مسواک را بگیرد. اگر هم مشکل دندانی داشتید حتما به دندان‌پزشک مراجعه کنید.

      شاید بیمار باشید

    بعضی بیماری‌ها و مشکلات جسمی هستند که می‌توانند روی بوی دهان شما تاثیر بگذارند. در‌واقع اگر چه این حالت‌ها خیلی شایع نیستند اما مواردی وجود دارد که بوی بد دهان می‌تواند نشانگر وجود مشکل در بخشی از بدن یا یک عضو دیگر شما باشد. برای مثال ممکن است شما دچار یک بیماری خود ایمنی باشید و دهان‌تان به اندازه کافی بزاق ترشح نکند، در این حالت مواد غذایی روی زبان و دندان‌های شما باقی می‌ماند و این باعث می‌شود دچار بوی بد دهان یا دچار عفونت ریه یا مجاری تنفسی فوقانی شوید، حتی ممکن است وجود عفونت در سینوس‌ها هم باعث ایجاد بوی بد در دهان شما شود. بوی بد دهان ممکن است نشانگر این باشد که شما مبتلا به بیماری دیابت هستید یا شاید هم مشکلات کبدی و کلیوی دارید. اگر مطمئن‌ هستید که بهداشت دهان و دندان شما هیچ ایرادی ندارد می‌توانید به یک پزشک مراجعه کنید تا مطمئن شوید که دچار مشکلی نیستید.

    بوی دهان را طبیعی نابود کنید

    بوی دهان را طبیعی نابود کنیدReviewed by Saeid on Dec 30Rating:

    بوی دهان یکی از مسائلی است که بسیاری از مردم از آن رنج می برند و برخی نیز راه مقابله با آن را بلد نیست. این در حالی است که راه های زیادی برای مقابله با آن وجود دارد.

     تا به حال شاید راه های متفاوتی را برای مقابله با بوی بد دهان برگزیده باشید و البته از هیچکدام نیز نتیجه نگرفته اید. در این جا چند روش طبیعی و متفاوت برای شما آماده کرده ایم که می توانید از آن استفاده کنید.

    ** برگ نعنا یکی از بهترین بوگیرهای دهان است. تعدادی برگ نعنا را در دهان خود قرار دهید و آن ها را به مرور مانند یک شکلات بخورید. این کار باعث می شود تا بسیاری از باکتری های دهان جذب نعنا شده و بوی دهان شما خوب میشود.

    ** آب نمک نیز می تواند روشی منسب برای نابود کردن بوی دهان باشد. مقداری نمک را در آب ولرم حل کنیدو آن را چند بار قرقره کنید. این محلول بسیاری از بوی بد دهان را از بین می برد.

    ** مسواک زدن همیشه می تواند گزینه خوبی برای از بین بردن بوی دهان باشد اما این بار مسواک زدن را با جوش شیرین تجربه کنید. این ماده را کمی روی مسواک بریزید و دهانتان را با آن بشویید. البته مواظب باشید آن را نخورید.

    ** سیب یکی از میوه های ضدباکتری است. این میوه می تواند بسیاری از میکروب هایی که در دهان شما بوی بد تولید میکنند را بکشد و همچنین خیلی راحت بوی بد دهان را از بین می برد.

    ** شاید به نظر شما خیلی درست به نظر نرسد اما پزشکان به این نتیجه رسیده اند که خوردن ماست می تواند میزان زیادی از باکتری های دهان شما را شته و آن را خوش بو کند.

    ** ویتامین ها می توانند در این مسیر به شما کمک به سزایی کنند از همین رو بهتر است از ویتامین C استفاده کنید. برای دریافت این ویتامین روزانه مصرف پرتقال را فراموش نکیند.

    ** آب زیادی بنوشید تا دهان شما همیشه تمیز باشد. آب خاصیتی دارد که می تواند کثیفی ها را با خود شسته و از دهان شما خارج کند. روزانه نوشیدن ۸ تا ۹ لیوان آب را فراموش نکنید.

     

     

    رفع بوی بد دهان در روزه داران

    رفع بوی بد دهان در روزه دارانReviewed by Saeid on Jul 8Rating:

    یکی از مشکلاتی که اکثر روزه ‌داران در ماه مبارک رمضان با آن مواجه می‌ شوند، بوی ناخوشایند دهان است که گاهی علاوه بر خود فرد، ممکن است اطرافیان او را نیز آزار دهد.

    البته این مشکل برای بعضی ‌ها فقط به ماه رمضان منتهی نمی‌ شود؛ یعنی در برخی افراد، بوی ناخوشایند دهان‌ در ماه‌ های دیگر سال نیز وجود دارد.

    برای‌ آشنایی با راه‌ های رفع بوی دهان از طریق تغذیه‌، پای صحبت متخصصان تغذیه و رژیم‌ درمانی نشسته ‌ایم.

    مصرف غذاهای خشک را محدود کنید
    دکتر سید رضا راست ‌منش، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، معتقد است که بوی بد دهان علل مختلفی دارد. بیماری‌ های گوارشی نظیر زخم ‌های معده که علت عمده ی آن هلیکوباکترپیلوری است می‌تواند سبب خروج بوی نامطبوع از دهان شود. در این حالت، این بو با تجویز داروهای خاصی از سوی پزشک کنترل می ‌شود.

    گاهی بوی بد دهان به دلیل زیاده ‌روی در مصرف غذاها است، آن هم غذاهایی که ترکیبات ناهمگونی با هم دارند.

    یکی دیگر از علل بوی بد دهان عدم استفاده از مسواک و نخ دندان است.

     

    بویی که در ماه مبارک رمضان از دهان خارج می ‌شود، به دلیل نخوردن غذا است. هنگام نخوردن غذا، بدن برای تولید انرژی به ذخایر چربی روی می آورد و طی سوختن چربی ها در کبد، کتون ها تولید می‌ شوند که باعث ایجاد این بو می شوند.

     

    در روزهای اول ماه مبارک رمضان، به‌ دلیل این که کبد آمادگی کافی را برای سوزاندن مقدار زیادی چربی ندارد، این بو بیشتر است، اما به تدریج که توانایی کبد برای این کار بیشتر می ‌شود، مقدار کتون تولید شده کم می شود.
    آن چه باید به آن توجه داشت، این است که این بو طبیعی است و نیاز به راه و روش‌ خاصی برای درمان ندارد. فقط می ‌توان با انجام کارهایی که در ذیل به آن اشاره می‌ شود از میزان آن کم کرد:

    کسانی که غیر از ماه مبارک رمضان، در ایام دیگر سال هم در روزه می گیرند، کمتر دچار بوی بد دهان می‌ شوند، چون کبد آن ها آماده ‌تر است تا چربی‌ های اضافه را بسوزاند.

     

    می ‌توان با مصرف غذاهای خنک، نعناع یا برخی سبزیجات خشک دیگر این بو را به طور موقتی از بین برد.
    در افرادی که بعد از خوردن سحری مسواک نمی ‌زنند، به دلیل باقی ماندن غذاها در لا به‌ لای دندان‌ ها و در حفرات دهان این بو بیشتر و نامطبوع‌ تر است.
    در طی روزهای معمولی به دلیل نوشیدن مایعات، آب و چای ، بزاق دهان پیوسته تازه می شود و این بو کمتر است، اما در روزه‌ داری به دلیل این که امکان تازه شدن آب دهان کمتر است، باقی ماندن غذاها در بین دندان ها همراه با تولید کتون ها، بوی بد بیشتری را ایجاد می‌ کند.

     

    علت اصلی، چربی‌ ها هستند
    دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، می‌ گوید: ” در حالت روزه‌ داری و گرسنگی طولانی مدت، بعد از گذشت چند ساعت که ذخایر قندی بدن تمام می ‌شود، بدن برای تولید انرژی به چربی ها روی می ‌آورد. در اثر سوزاندن چربی ها، موادی به نام کتون در بدن ساخته می ‌شوند که بوی آنها از راه تنفس خارج می‌ شود. البته این موضوع در همه ی افراد، یکسان اتفاق نمی ‌افتد و در بعضی ها بیشتر و در برخی دیگر کمتر است.”
    بوی بد دهان در ماه رمضان، عمدتا به دلیل تولید ترکیبات کتونی است و ربطی به نوع ماده ی غذایی مصرفی در افطار و سحر ندارد. دکتر کیمیاگر می ‌گوید: “خوردن چربی ‌ها و گوشت‌ ها تاثیر چندانی در این امر ندارند. البته اگر میزان مواد قندی خورده شده بیشتر باشد، این بو کمتر خواهد بود. در کل، ماهیت روزه این‌ طور است که بدن باید چربی ‌های اضافه را بسوزاند و یکی از مزایای روزه گرفتن هم همین است. پس نباید زیاد نگران بود، زیرا با گذشت زمان این بوی ناخوشایند، کمتر می ‌شود. نکته ی قابل توجه آن است که این بو در افراد چاق کمتر و در خانم ‌ها و بچه‌ ها بیشتر است. همچنین در افرادی که بدون سحری روزه می ‌گیرند نیز زیاد است.”

     

    پس به خاطر بسپارید…
    * در وعده ی سحری، طوری برنامه‌ ریزی کنید که فرصت کافی برای مسواک زدن و استفاده از نخ دندان را داشته باشید.

     

    * از مصرف غذاهای خیلی داغ، تند، ترش و اسیدی خودداری کرده و یا حتی‌ المقدور کمتر مصرف کنید، زیرا با مصرف این نوع غذاها پُرزهای چشایی دهان دچار ساییدگی می ‌شوند و این کار به خشک شدن آب دهان کمک می کند و سبب بوی بیشتر دهان می‌ گردد. پس خوردن چای داغ یا آب ‌لیمو باید کم و یا به ‌طور کلی حذف شود.

     

    * ماه رمضان، زمان خوبی برای تمرین کردن اصول غذایی با نظم خاص است. زیاد‌ه‌ روی در مصرف غذا را کنار بگذارید؛ مثلا اگر فردی هستید که زیاد قهوه و چای مصرف می‌ کنید، در این ماه از نوشیدن چای داغ اجتناب کنید. شاید خوردن چای داغ و مخصوصا پُررنگ در هنگام سحر برای دو ساعت کمک کننده باشد، اما در طول روز سبب خشکی دهان می ‌شود.

     

    * سعی کنید غذاهای نرم ‌تر و لطیف ‌تر نظیر فرنی ‌ها و حریره ‌ها را بیشتر مصرف کنیم که پُرزهای دهان را نوازش داده و سبب تحریک غدد بزاقی‌ تان شود.

     

    * از مصرف میوه‌ ها و سبزی‌ های ترش پرهیز کنید، زیرا این مواد غذایی سبب کاهش ترشح بزاق و خشکی دهان می ‌شوند.

    به‌ طور کلی، خوردن غذاهای خشک به همراه نزدن مسواک و افزایش جرم‌ های دندانی، غدد ترشحی بزاق را مسدود کرده و ترشح بزاق را به شدت کم می ‌کنند. لذا بوی بد دهان تشدید می شود.

    بهترین و بدترین مواد غذایی هنگام سحر

    بهترین و بدترین مواد غذایی هنگام سحرReviewed by Saeid on Jul 18Rating:

    در طول ماه مبارک رمضان، اینکه از چه مواد غذایی به هنگام سحر و یا قبل از سپیده دم استفاده می کنیم، فوق العاده مهم می باشد .ما در اینجا مواد غذایی را که باید از خوردن آنها اجتناب کنید و یا اینکه باید آنها را بیشتر مصرف کنید را برایتان آورده ایم.

     خرما میوه ای کوچک است که حاوی قند، فیبر و مواد مغذی بوده و به علت انرژی زیادی که دارد مصرف آن به هنگام سحر بسیار توصیه شده است. حضرت محمد ( ص ) نیز فرموده اند : خرما بهترین بهترین ماده ی غذایی به هنگام سحر می باشد.

    در  مواد غذایی چون جو ، گندم ، عدس ، غلات و …کربوهیدرات های زیادی وجود دارد که خوردن این نوع غذاها به هنگام سحر باعث می شود که شما احساس سیری بیشتری در طول روز داشته باشید.

     خوردن موز و سایر میوه ها یی که غنی از کربوهیدرات های و فیبر می باشند بسیار توصیه می شود. موز همچنین منبع خوبی از پتاسیم و سایر مواد مغذی ضروری است.

     نوشیدن مقدار زیادی آب نه تنها در طول افطار بلکه به هنگام سحر باعث می شود که آب زیادی را در بدن ذخیره کنید.

     خوردن غذاهایی با فیبر بالا مانند غلات، حبوبات، انجیر، سبوس ، گندم سبوس دار ، سیب زمینی ، سبزیجات و تقریبا تمام میوه ها(به خصوص زردآلو و آلو ) به علت آنکه باعث می شود که هضم غذا به آرامی انجام پذیرد توصیه می شود.

     از خوردن غذاهای سرخ کردنی وغذاهای چرب و سرخ شده به هنگام سحراجتناب کنید ، چرا که خوردن این جور غذاها احساس بی حالی و شل شدن و پف کردن را به بدن می دهد و بهتر است از غذاهای آب پز بیشتر استفاده شود.

     از خوردن نوشیدنی های کافئین دار به هنگام سحر اجتناب کنید چرا که یک ماده غذایی ادرارآور می باشد که باعث از دست دادن سریع آب بدن شده و در نهایت منجر به کم آبی بدن می شود.

     خوردن غذاهای غنی از پروتئین مانند تخم مرغ، ماست یا گوشت نیز بسیار توصیه می شود چرا که باعث استقامت بیشتر بدن خواهد شد.

    از خوردن انواع شیرینی ها مانند کیک، بیسکویت، شکلات و …اجتناب کنید چرا که این مواد غذایی باعث می شود که کربوهیدراتهای تولید شده در بدن بسیار سریع سوخت شوند.

    ۹ علت خونریزی لثه را بدانید

    9 علت خونریزی لثه را بدانیدReviewed by Saeid on Sep 11Rating:

    افرادی که از نخ دندان استفاده می کنند، گاهی دچار خون ریزی لثه می شوند و این خون ریزی لثه طبیعی نیست. خون ریزی هنگام مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن نشانه بیماری لثه است و باید با مراجعه به پزشک آن را درمان کنید.

    بیماری لثه چیست؟

    نوعی عفونت باکتریایی واگیردار در دهان است که به لثه ها آسیب می رساند و استخوان فک را فرسوده می کند. محققان معتقدند که بیماری لثه، علت عمده افتادن دندان های دائمی است. باکتری لایه محافظتی ایجاد می کند که به بافت لثه آسیب می رساند، سپس بدن به زخم و التهاب ایجاد شده واکنش نشان می دهد. هر چه مدت التهاب لثه ها بیشتر باشد، احتمال بروز بیماری های گوناگون از جمله حساسیت و بیماری های قلبی و… بیشتر است. ۸۰ درصد بزرگسالان تا حدی دچار این التهاب هستند در حالی که تنها ۱۰ درصد آنان، متوجه این بیماری می شوند. زیرا علایم آن به طور طبیعی در اواخر میانسالی آشکار می شود. با تغییر برخی عادت ها می توان این خطر را کاهش داد.

    کارشناسان دلایل مختلفی را برای خون ریزی از لثه برمی شمارند از جمله:

    رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان

    مسواک نزدن و استفاده نکرد
    این مطلب تا کنون 15 بار بازدید شده است.

    منبع
    برچسب ها : دندان ,دهان ,استفاده ,خشکی ,باعث ,مواد ,خشکی دهان ,مواد غذایی ,استفاده کنید ,تواند باعث ,سفید دندان ,کاهش استحکام دندان‌ها ,مصطفی فاطمی اظهار ,استحکام دندان‌ها می‌شود ,گروه ارتودنسی دانشکده ,
    ۱۰ راه کاهش درد دندان در خانه

تبلیغات


    محل نمایش تبلیغات شما

پربازدیدترین مطالب

آمار

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

آخرین کلمات جستجو شده